Kristian Pihl Lorentzen

Folketingskandidat i Midtjylland

Kristians bøger

17. januar 2022

"STOP TRAFIKAL EGOISME"

Kørelærer Carina Bach og transportordfører for Venstre Kristian Pihl Lorentzen lancerede i 2020 deres fælles bog ”Stop trafikal egoisme – Giv i stedet en krammer i trafikken” med det formål at sætte fokus på hensynsløs og egoistisk adfærd i trafikken som årsag til alvorlige ulykker. Udover en kortlægning af den egoistiske adfærd redegøres i bogen om den historiske indsats for at forebygge ulykker ved at forbedre danskerne trafikkultur, ligesom forfatterne kommer med 13 konkrete forslag til bekæmpelse af trafikal egoisme.


Takket være velvillig støtte fra GF Forsikrings fond er bogen nu også blevet digitaliseret i et overskueligt, lækkert og læsevenligt format og udlagt på sitet www.trafikal-egoisme.dk , hvor den læses af alle interesserede ganske gratis. Hensigten med digitaliseringen er, at flest mulige får lejlighed til at læse om den farlige trafikale egoisme og mulighederne for at fremme en god og mere sikker trafikkultur blandt danskerne. Desuden kan bogen om ønsket bruges i forbindelse med færdselsundervisning, foredragsvirksomhed m.v. Vi ønsker alle god læsning samt sikker og hensynsfuld færden i trafikken. Lad forene kræfterne om at stoppe den omsiggribende trafikale egoisme!


 

”Asfaltbaron” og bilelsker springer ud som ”Tognørd”

I efteråret 2010 udgav jeg bogen ”Hvor der er vilje, er der vej – Transportpolitiske visioner for Danmark” som et personligt indspark i den transportpolitiske debat. Den 8. oktober 2013 udgav jeg den anden bog i rækken af bøger, der skal sætte fokus på transportens enorme betydning for vores samfund. Det sker med bogen ”På sporet af Danmark – Jernbanen før, nu og i fremtiden”.

I denne rigt illustrerede og lækkert indbundne bog på ca. 240 sider er det jernbanen, der kommer under kærlig behandling. Det sker ved et interessant historisk rids, der bl.a. belyser jernbanens anlæggelse og organisering i Danmark samt de politiske overvejelser, der lå bag investeringerne i de mange banestrækninger.

Banens betydning for udviklingen

Med udgangspunkt i tre konkrete eksempler fra Bjerringbro, Padborg og Falster sætter jeg fokus på jernbanens store betydning for den lokale og regionale udvikling. Et særligt kapitel behandler de mange smalsporede baner, der fra slutningen af 1800-tallet fik afgørende betydning for udviklingen af industrien og landbruget i Danmark. Dertil kommer kapitler om banens trækkraft gennem tiden - fra damp til diesel og el, gods på banen, tog på vandet (broer og færger), samt veteran- og modeljernbaner.

Nutidens jernbane

Et helt centralt kapitel er baseret på mit store 7 dages togtogt ”På sporet af Danmark” i juli 2012, hvor jeg gennemkørte samtlige jernbaner i Danmark for at få direkte indsigt tilstanden hos nutidens jernbane. Resultatet er en flot fotokavalkade fra stationer og banestrækninger med tilhørende tekster, der bringer læseren med rundt i hele landet.

Fremtidens jernbane

Med afsæt i historien og banens aktuelle tilstand tager jeg i det afsluttende kapitel et grundigt kig togdriften i fremtiden. Det sker i form af mit personlige bud på 15 trafikpolitiske pejlemærker, der skal bane vejen for fremtidens tog. Bogen er kort sagt en gaveidé til alle med interesse transport, infrastruktur, jernbane og tog.

Bestilling af bogen

Pris: 300 kr. ved bestilling via alle førende boghandlere i landet. Du kan også bestille bogen til 200 kr. direkte hos Kristians forlag, Tange Sø Consult, ved at sende en mail til [email protected] med angivelse af navn, adresse, telefonnummer og ønsket antal bøger. Så vil bestillingen blive ekspederet inden for få dage. Den kan også lånes på biblioteket.

Læs også mere om bogen og se nogle af dens mange flotte illustrationer på Facebook under gruppen ”På sporet af Danmark – Jernbanen før, nu og i fremtiden”.