Kristian Pihl Lorentzen

Folketingskandidat i Viborg

Netværksmøde i Aarhus

17. november 2017

Denne uge startede ud med en tur til Aarhus, hvor der var transportpolitisk netværksmøde på programmet. Dagen begyndte hos busvognmand Jess Abildskou, hvor vi fik en rundvisning hos Abildskou busser, efterfulgt af trafikal sightseeing i Aarhus by.

Herefter var vi på besøg hos det meget imponerende  Arla Innovation Centre i Skejby, hvor vi gennemførte en uhyre inspirerende konference om omstillingen til en grønnere transport. Arla er selv en gigantisk koncern, der er storforbruger af transport - og her er der stort fokus på grøn transport.

Arla er en koncern som består af 19.000 medarbejdere. Arla producerer 14 milliarder kilo mælk årligt, heraf 5 milliarder kilo fra danske køer. De har en omsætning på 9,6 milliarder euro om året. Derudover kan Arla være stolte af at være verdens største økologiske mælkeproducent.

Fakta om transport i Arla Danmark: 350 egne distributionschauffører. 200 trækkende enheder. 20 millioner kilometer om året. Forbruger 8,4 millioner dieselolie om året. 2500 leverandører (mælkeproducenter) i Danmark. 21 mejerier, herunder i Rødkærsbro.

Der skal lyde et stort tak til dagens oplægsholdere for nogle meget inspirerede indlæg.