Grundlovstaler i Karup og Viborg

6. juni 2018

 

Dagen i dag er blevet brugt på at holde taler ved de to traditionsrige og velbesøgte grundlovsmøder i hhv. Lunden i Karup og ved Borgvold i Viborg.

Længe leve Grundloven. Længe leve vores frihed og folkestyre. Danmark dejligst.

Læs min grundlovstale fra Karup her.

Læs min grundlovstale fra Viborg her.

"I vores udfoldelse af ytringsfriheden har vi i de senere år fået et nyt redskab – en helt ny dimension. Nemlig de sociale medier. Facebook, Twitter, Instagram osv. Vi har pludselig fået helt nye muligheder for at kommunikere og debattere lynhurtigt med venner, bekendte og andre vidt omkring. Det er positivt. Bagsiden af medaljen er, at de sociale medier for ofte er præget af et hårdt og respektløst sprog, der ikke hører hjemme i en sober kommunikation mellem mennesker. Desuden er vi nødt til at tage os i agt for falske nyheder – de såkaldte fake news.

Lad os hilse de sociale medier velkommen som et godt og effektivt redskab til praktisering af ytringsfriheden og vores kommunikation med andre. Men lad os samtidig besinde os på en ordentlig og respektfuld tone i debatten samt være opmærksomme på falske nyheder med grumme bagtanker.

I vores udfoldelse af ytringsfriheden har vi i de senere år fået et nyt redskab – en helt ny dimension. Nemlig de sociale medier. Facebook, Twitter, Instagram osv. Vi har pludselig fået helt nye muligheder for at kommunikere og debattere lynhurtigt med venner, bekendte og andre vidt omkring. Det er positivt. Bagsiden af medaljen er, at de sociale medier for ofte er præget af et hårdt og respektløst sprog, der ikke hører hjemme i en sober kommunikation mellem mennesker. Desuden er vi nødt til at tage os i agt for falske nyheder – de såkaldte fake news.

Lad os hilse de sociale medier velkommen som et godt og effektivt redskab til praktisering af ytringsfriheden og vores kommunikation med andre. Men lad os samtidig besinde os på en ordentlig og respektfuld tone i debatten samt være opmærksomme på falske nyheder med grumme bagtanker."