Kristian Pihl Lorentzen

Folketingskandidat i Midtjylland

Dagbog fra valgkampen

31. oktober 2022

DEN 31. OKTOBER 2022. 

DAG 27 I VALGKAMPEN

Godmorgen. SÅ tager vi fat på valgkampens DAG 27 - dagen før dagen.

Dagen indledes med morgenuddelinger flere steder i Silkeborg og Viborg.
Derefter kampagne i Kjellerup.
I eftermiddag deltager jeg i TV MIDT VEST valgfolkefest i den gamle remise i Brande.
I aften holder jeg stort valgbanko i Kjellerup Hallen - med ankomst og forplejning fra kl 17. Se annoncen.
Jeg ønsker alle
en dejlig dag
????

DEN 30. OKTOBER 2022. 

DAG 26 I VALGKAMPEN

FULD DAMP PÅ SLUTSPURTEN Fantastisk hyggelig togtur Bryrup-Vrads tur/retur gennem smuk natur i efterårets flotte farver. Og med kaffe, lagkage og hygge ved bordene på stationen i Vrads. Jeg fortalte deltagerne om “Det danske tog” - symbolet på et sammenhængende Danmark i bedre balance. Danmark har brug for stærke lokomotiver, der for alvor kan trække - hovedstaden og de større byer. Men vi skal kæmpe for at få alle vognene med på det danske tog - provinsen som helhed og landdistrikterne.

DEN 29. OKTOBER 2022. 

DAG 25 I VALGKAMPEN

850 TIL FOLKEFEST VED TANGE SØ - 21.360 KR. DONERES TIL FORENINGEN TIL BEVARELSE AF TANGE SØ ????
Dagens folkefest i Ans til støtte for Tange Søs bevarelse blev en kæmpe succes med mere end 850 deltagere.
Tak til de 850, som med deres deltagelse markerede deres støtte til en snarlig beslutning om søens bevarelse.
Tak til de omkring 30 lokale sponsorer, der gjorde det økonomisk muligt at gennemføre denne store fest med telt, Tørfisk, brandbil, tog og meget mere.
Tak til egnens damer, der havde bagt lækre og flotte kager i lange baner til det sønderjyske kagebord.
Tak til Mammen Mejeri for lækre smagsprøver på Tange Sø Ost.
Tak til Danroots i Tange for lækre gulerødder.
Og ikke mindst, tak til de mange frivillige hjælpere, der gjorde festen mulig.
Det blev en rigtig god og hyggelig dag ved bredden af naturperlen Tange Sø. EN STÆRK MARKERING AF DEN FOLKELIGE OPBAKNING TIL TANGE SØ.
Overskud af salg af kaffe, kage, øl, vand og sponserede bøger indbragte 21.360 kr., der går ubeskåret til Foreningen til Bevarelse af Tange Sø.

DEN 28. OKTOBER 2022. 

DAG 24 I VALGKAMPEN


Godmorgen. 

Så tager vi fat på valgkampens DAG 24. Turen går først fra Ans til DR studiet i Holstebro, hvor jeg medvirker i valgudsendelse på P4 fra kl. 8 til 9. Derefter følger valgmøder på Viborg Gymnasium & HF samt Viborg Katedralskole. Kl 14-16 holder jeg stand på Kjellerup Torv.

Dagen slutter med stort valgarrangement i Arena Midt i Kjellerup kl 16.30-21.

Jeg ønsker alle en dejlig dag

DEN 27. OKTOBER 2022. 

DAG 23 I VALGKAMPEN

GLADE KØER OG GRISE SAMT GOURMET GÅRDBUTIK VED THEM 

Tak Joan og Hans for et særdeles interessant besøg på slægtsgården Skovgaard med tilhørende gårdbutik i verdensklasse. Her kan onsdag-lørdag købes hjemmelavet lækre kødvarer af høj kvalitet. Tænderne løber i vand. Skovgaard producerer selv kød til butikken fra fritgående grise og kødkvæg (Angus). Desuden produceres mælk til Them Mejeri fra 550 malkekøer. Også tak for en grundig snak om landbrugets rammevilkår og den igangværende grønne omstilling. Det skal gøres klogt. Meget står på spil.  


Den 26. oktober 2022. 

Dag 22 i valgkampen


Godmorgen. 

Så tager vi hul på valgkampens DAG 22. I dag ser jeg til en række spændende feltbesøg på Bjerringbroegnen. I aften er der valgdebat på Bjerringbro Gymnasium. Jeg ønsker alle en dejlig dag.


Den 25. oktober 2022. 

Dag 21 i valgkampen

Morgenfrisk uddeling af scones og gulerødder ved College 360 (Teknisk Skole) i Silkeborg. Stor tak til de engagerede VUere og Carina, som hjalp mig.

Den 24. oktober 2022. 

Dag 20 i valgkampen

FORRYGENDE DEBAT PÅ RØD HØJBORG


Tak for en levende og engageret debat hos 3F på Langsøhus i Silkeborg med Hans Engell som ordstyrer. Med mere end 100 tillidsfolk som aktive deltagere.


Den 23. oktober 2022. 

Dag 19 i valgkampen

FORRYGENDE DAG PÅ KØRETEKNIKKEN I SKIVE. MED FOKUS PÅ TRAFIKSIKKERHED OG MOTORSPORT. Tak til mine gode frivillige hjælpere og de mange deltagere for en forrygende dag på Køreteknisk Anlæg i Skive. mange fik prøvet at køre på glatbane i egen bil. Børnene nød at sprøjte til måls med en rigtig brandbilsprøjte. Og alle nød den drabelige accelerationsdyst mellem Tesla elbil, 1100 cc Ducati MC, Jan Petersens hidsige rallybil og potente TCR baneræser. Motorcyklen vandt og rallybilen blev nummer to.

Den 22. oktober 2022. 

Dag 18 i valgkampen

FORRYGENDE KAMPAGNE I VIBORG Stor tak til min gode ven Søren Gade, der i dag kom til Viborg for at deltage i min gadekampagne på Nytorv i Viborg. Rigtig mange vælgere kiggede forbi til en pølse og en snak.

Den 21. oktober 2022. 

Dag 17 i valgkampen


Så har vi taget fat på valgkampens DAG 17. Efter et virksomhedsbesøg i Fårvang laver jeg gadekampagne på Torvet i Silkeborg sammen med VUerne kl 1030-1300. Kom forbi og få en snak om valget. Og en pose lækre gulerødder. 

Derefter går turen til min valgbutik i Viborg, der i dag har åbent kl 15-18. Jeg ønsker alle en god dagDen 20. oktober 2022. 

Dag 16 i valgkampen

VALGFLÆSK OG DEBAT I DEN GAMLE STATIONSBYGNING I SKALS
Tak for et rigtig godt og hyggeligt valgmøde i Skals. Med stegt flæsk, persillesovs og kartofler samt en engageret debat om aktuelle temaer. Herunder fremtidens energiforsyning og betydningen af dansk landbrug.

Den 19. oktober 2022. 

Dag 15 i valgkampen

STORT VALGRALLY I HOLSTEBRO
Her midtvejs i valgkampen var det skønt at mødes med liberale kampfæller til et stort valgrally i Holstebro med 450 deltagere. Tak til formand Jakob Ellemann-Jensen for en stærk peptalk. Nu er vi klar til en forrygende slutspurt i de næste to uger. ????????


Den 18. oktober 2022. 

Dag 14 i valgkampen

PØLSESNAK I HAMMERSHØJ
God søgning til Pihls Pølsevogn ved brugsen i Hammershøj. Tak til de mange, der kiggede forbi til en ristet og en valgsnak.

Den 17. oktober 2022. 

Dag 13 i valgkampen

GODT BEGYNDT - PAUSE FRA POLITIK


Godmorgen. Så er vi kommet til DAG 13 i valgkampen. Omkring halvvejs. Og det er gået rigtig godt med stor synlighed, kontakt med mange vælgere i by og på land, engagement blandt mine mange hjælpere og godt humør. Desuden fornemmer jeg både lokalt og på landsplan, at Venstre er i en opadgående formkurve. Nu skal vi videre med slutspurten, hvor jeg gir den fuld damp med masser af feltbesøg, gadekampagne, debatter og spændende valgevents. Men i dag har jeg besluttet at holde en pause fra politik. I stedet tager jeg i Fårup Sommerland med mine søde børnebørn. Og i morgen angriber vi igen. 

Jeg ønsker alle en dejlig dag


Den 16. oktober 2022. 

Dag 12 i valgkampen

JYSK-FYNSK FEJDE PÅ VIBORG STADION

Viborg har i dag besøg af OB. Kampen endte 0-0 efter en drabelig dyst på grønsværen.Den 15. oktober 2022. 

Dag 11 i valgkampen


SPÆNDENDE BYVANDRING I HISTORISKE VIBORG


Tak til alle, der tog med byguide Mogens og undertegnede på en spændende og hyggelig byvandring i Viborgs gamle bydel. Med valgsnak, kaffe, kage og forfriskninger i valgbutikken bagefter.


Den 14. oktober 2022. 

Dag 10 i valgkampen


VIRKSOMHEDSBESØG I HVAM HOS GARDIT OG DANGARDStor tak til direktør Morten Lindholt og projektdirektør Per Eriksen, der over morgenkaffen tog sig tid til at orientere om virksomhederne DANGARD og GARDIT. Koncernen beskæftiger knapt 300 medarbejdere. Aktiviteterne omfatter bl.a. overfladebehandling af infrastruktur, vindmøller og skibe samt udlejning af lifte og stilladser. Også tak for en god drøftelse af lovgivningen, som regulerer erhvervslivet samt de ofte langvarige godkendelsesprocedurer hos kommunerne.


Den 13. oktober 2022. 

Dag 9 i valgkampen

FELTBESØG PÅ MØLDRUPEGNEN


Pihls Pølsevogn i stilling ved Brugsen i Klejtrup. Tak til de mange der kiggede forbi til en valgsnak.


Den 12. oktober 2022. 

Dag 8 i valgkampen

Morgenuddeling af knapt 400 poser lækre gulerødder ved Midtbyens Gymnasium (Mercantec) i Viborg. Tak til de morgenfriske VU'ere, der hjalp til.

  VU Viborg

Den 11. oktober 2022. 

Dag 7 i valgkampen

Morgenuddeling af 350 poser gulerødder til eleverne på Viborg Katedralskole. Sundt og godt. Tak til de morgenfriske VU'ere og Carina, der hjalp mig med operationen.

Den 10. oktober 2022. 


Dag 6 i valgkampen

Normalt “skilter” jeg ikke med min bopæl på Kærsangervej i Ans. Men det har mit lokale engagerede plakathold sørget for, at jeg nu gør frem til den 1/11.


Den 9. oktober 2022. 


Dag 5 i valgkampen

FART, SPÆNDING OG TEMPO PÅ JYLLANDSRINGEN.


Længe leve motorsporten

FDM Jyllandsringen

Gustav BirchDen 8. oktober 2022. 


Dag 4 i valgkampen

Kampagne på Nytorv i Viborg. Her blev langet mange pølser og gulerødder over disken på tre timer. Og mange ville have en snak om politik og valget.


Den 7. oktober 2022. 


Dag 3 i valgkampen

DER GØRES MEGET FOR AT PYNTE OP I BYBILLEDET. PÅ BILLEDET ER DET CENTRALE VIBORG


Den 6. oktober 2022. 


Dag 2 i valgkampen

PIHLS PØLSEVOGN ER KLAR TIL INDSÆTTELSE. Frem til valgdatoen den 1/11 vil man kunne nyde en lækker grillpølse eller to fra Pihls Pølsevogn mange steder i Midtjylland. Første gang på lørdag kl. 10-13 på Nytorv i Viborg. Vel mødt og god appetit.

Den 5. oktober 2022. 

Dag 1 i valgkampen

KLAR TIL KAMP! 

Så blev valget omsider udskrevet. Nu sætter vi fuld damp på i de kommende uger. 

Mål: En ny V-ledet blå regering og genvalg til Kristian Pihl


Den 2. Oktober 2022. 

GANG I PIHLS VALGBUTIK

Tak til de mange, der i dag kiggede indenfor i Pihls Valgbutik på Vestergade Viborg til en kop kaffe og en politisk snak. Også stor tak til de mange frivillige, der hjælper mig med at bemande og passe valgbutikken. Herunder Venstres medlemmer af byrådet i Viborg Kommune.


Valgbutikken er åben igen onsdag den 5. oktober kl. 15-18. Og mon ikke valget er udskrevet på det tidspunkt.


Den 17. September 2022. 

DYST OG HYGGE PÅ TORVET

Tak til mine medkombattanter, herunder min holdkammerat Gitte Willumsen, for en god og munter dyst i disciplinerne trillebørkørsel, støvlekast og malkning af kunstigt koyver. Selv klarede jeg mig bedst i den tunge disciplin, trillebørkørsel. Samlet kom vi på politikerholder på en flot andenplads efter landmandsholdet på førstepladsen og foran byholdet på tredjepladsen. Hatten af for Kjellerup Handel og Erhverv, og LandboUngdom, der har arrangeret dagens forrygende høstfest på torvet i Kjellerup. Det er vigtigt med liv, aktivitet og fællesskab i vore byer 

Den 12. September 2022. 

UDSKRIV VALG I STEDET FOR AT KLÆBE TIL TABURETTEN

Det er alvorlige tider med energikrise, inflation, krig i Ukraine og hårdt presset privatøkonomi for danskerne. Men den politiske beslutningskraft er stort set væk på grund af den valgkamp, der de facto er i fuld gang. 

Statsministeren selv toner frem på reklamer alle vegne og i radiospots. Politiske løfter fyger om ørerne på vælgerne fra alle sider. Men Mette F. nægter at udskrive valg, så vi kan få renset luften og komme fremad igen. 

Derfor er dette fælles brev fra seksblå partier med appel om udskrivelse af valg højst relevant. Nu kan vi blot håbe, at den  magtfuldkomne statsminister følger opfordringen, så vælgerne kommer til orde.

Den 9-10 September 2022. 


To vellykkede dage i Pihls Valgbutik!


Tak til de mange der i weekenden lagde vejen forbi Pihls valgbutik på Vestergade 3 i Viborg til en snak og en kop kaffe med tilhørende kage. Dejligt med friske ideer og input fra vælgerne.

Butikken åbner igen fredag d. 16/9 15.00-18.00 og lørdag d. 17/9 10.00-13.00. 

Alle er velkommen!Den 29. August 2022. 


VELLYKKET KEND DIN EGN - Tur 4

Stor tak til Tommy fra TK-Bus for samarbejdet om gennemførelse af min KEND DIN EGN - Tur 4 på Viborgegnen. 

Turen gik ad små og idylliske veje til bl.a. Kølsen, Vorde, Hjarbæk, Kvols, Knudby, Stoholm, Mønsted, Daugbjerg, Kongenshus Mindepark, Grønhøj, Frederiks, Skelhøje, Dollerup Bakker, Hald Sø, Birgittelyst, Rindsholm, Bruunshaab, Tapdrup, Vejrumbro, Ø-bakker, Ørum, og forskningscentret i Foulum. Tak til de mange deltagere og positive tilbagemeldinger om en god oplevelse. 

Danmark dejligst.


Den 26. August 2022. 

FESTLIG ÅBNING AF PIHLS VALGBUTIK I VIBORG 

Tusind tak til mine tre søde børnebørn (Karl Emil, Marie og Hanna), Søren Gade, Ulrik Wilbek og de mere end 200 andre, der kiggede forbi, da jeg i dag åbnede Pihls Valgbutik i Viborg. Det glædede mig meget at se jer alle. Vi fik sammen valgkampen skudt i gang på festlig vis. 

Jeg glæder mig til at se endnu flere i butikken i de kommende uger. 

Alle er velkommen. Den 15. August 2022. 


VELLYKKET KEND DIN EGN - Tur 3

Tak til de friske deltagere i dagens KEND DIN EGN tur på Silkeborgegnen. 

Tak til SILKEBUS for godt samarbejde. Et højdepunkt var kaffepausen, der blev nydt på Tange Sø Rasteplads med fantastisk udsigt over søen. 

Danmark dejligst


Den 22. April 2022.

KEND DIN EGN TUR på Viborgegnen.


Tak til Midtbus Jylland og ikke mindst for det gode vejr der var med os på hele turen.

Danmark Dejligst 
Den 11. April 2022.

KEND DIN EGN
I dag gennemfører jeg i samarbejde med Sørens Rejser i Kjellerup den første af en række hyggelige KEND DIN EGN busture. Jeg guider på turen og fortæller om Midtjyllands historie og seværdigheder.
Der har været enorm interesse for at deltage i turen - tak for det. Men desværre er der kun plads til 50 i bussen i denne omgang. Men der er håb.


Flere ture er på bedding.