Kristian Pihl Lorentzen

Folketingskandidat i Viborg

Bertel på besøg i Mønsted og Viborg

Torsdag den 24/11 havde jeg den store fornøjelse, at kulturminister Bertel Haarder på min opfordring aflagde besøg i det midtjyske.

Programmet startede med hos LOF Midtjylland i Viborg, hvor vi overværende undervisningen samt fik en god orientering og drøftelse om folkeoplysning i praksis i dagens Danmark.

Derefter gik turen videre til Mønsted Kro, hvor kromand Frank Koudal tog imod os sammen med kromændene fra Grønhøj Kro og Sevel Kro. De tre brave kromænd takkede ministeren og undertegnede varmt for, at vi ved fælles indsats fik ændret loven, så de ikke længere skal straffes for at benytte kongekronen på de historiske kgl. privilegerede kroer. Den sunde fornuft sejrede til sidst – som kronen på værket. Det markerede vi med en hyggelig frokost på kroen.

Herefter kørte vi til Stænderpladsen i Viborg, hvorfra der var arrangeret kulturel byvandring i Domkirkekvarteret, hvor Viborg kommune har lavet en visionær helhedsplan for at skabe et historisk og museumsmæssig attraktion, der for alvor sætter Viborg på danmarkskortet som historisk by.

Tak til Bertel fordi han midt i en travl tid prioriterede at komme på besøg i Mønsted og Viborg – langt væk fra magtens centrum på Slotsholmen. Det er al ære værd.